Deel 4

4. Hooggevoelige personen en nieuwetijdskinderen / nieuwetijdsvolwassenen

 

Over/voor hooggevoelige personen en nieuwetijdskinderen een afzonderlijke pagina. Er is een zekere overlapping tussen beide: nagenoeg alle nieuwetijdskinderen zijn hooggevoeling, lang niet alle hooggevoelige personen zijn een nieuwetijdskind.

Een kind tuurt naar de natuur op de grondHola, laat ons vermijden opnieuw een etiket te creëren! Echter, deze termen hebben voor heel wat mensen een eye-opener betekend waarna ze zichzelf steeds beter zijn gaan begrijpen. Daarom heb ik ervoor gekozen deze termen alsnog te hanteren.  Dan wel met dien verstande:

Ik stel vast dat er velen zijn die HSP als een etiket voor zichzelf gebruiken (ook de term nieuwetijdskinderen wordt al eens verkeerd geïnterpreteerd). Op die wijze maak je jezelf opnieuw zwak. Indien jij je herkent in (één van) deze termen, zie het eerder als een kwaliteit en een kracht waarover je van nature beschikt (want dat is het ook!). Put er mogelijkheden uit. Pas dan kunnen deze termen een meerwaarde betekenen en worden het opportuniteiten.

Spreken jou deze termen minder aan doch voel je jou wel aangesproken door de andere gebieden of andere zaken op deze website? Laat je er geenszins door tegenhouden: eens het er op aankomt gaat het om veel meer.

 

Vorige Lees verder

Reacties zijn gesloten.