Deel 5

5. je bent het waard!

Vroeger, en eigenlijk nog steeds in het reguliere circuit, ging men naar een therapeut (psycholoog, psychotherapeut, …) omdat men een “probleem” heeft. Of: iemands omgeving zit met een probleem door bv. het gedrag van iemand als onhandelbaar te ervaren. Kortom, je ging naar een therapeut omdat je “zwak” bent. Of tenminste, zo werd het je (meestal indirect) verteld.
Voor sommigen is deze symptomatische benadering nog steeds een oplossing en dat is best ok (want toegegeven, ik stel het hier een beetje zwart-wit voor terwijl er zonder enige twijfel in beide richtingen een brede zone is met heel wat grijstinten).

Nu de integrale en holistische benadering het daglicht heeft gezien, krijgen we de mogelijkheid om een ondersteuning te zoeken die ons (h)erkent in onze kracht. Je gaat naar een coach/healer omdat je het waard bent in je kracht gezien te worden, om vanuit je kern te mogen handelen en zijn. Het zijn nu net de meest moedige en meest oprechte mensen die kiezen voor deze vorm van begeleiding – maar er dan ook effectief, vanuit zichzelf, iets mee doen (!).  Eens deze mensen resultaat bereiken profiteert hun omgeving er snel van mee.
Ja, jij hebt werkpunten, je hebt aandachtspunten, zonder meer.  Neen, je bent niet zwak.

 

Hand die jou een plantje, een boompje aanreikt


Haal het zaadje uit z’n doosje
Geef het wat aarde, water en zonlicht
Laat het groeien en bloeien

Je kan me steeds contacteren met een vraag, of voor een eerste afspraak

Reacties zijn gesloten.