Iets voor jou?

Kan zo’n traject iets voor jou betekenen?

Tot wie en tot welke vraagstelling richt ik me met mijn praktijk Jatigo? Eigenlijk is dat niet zo’n evidente vraag. Toch ben ik erin geslaagd een antwoord te formuleren en enige structuur te bieden wat ik in volgende  vijf punten verder toelicht.

 

1. Wat bied ik aan

houten huisj in een veldIk bied begeleiding (coaching, counseling) vanuit een integrale en holistische benadering. Vanuit deze benadering stellen we geen diagnoses, een symptomatische aanpak laten we liever achterwege. Anders gezegd: we gaan jou op geen enkele wijze in een hokje plaatsen of een etiket op jouw voorhoofd kleven. Er zijn slechts drie zaken van belang:

  • Wie ben jij in de kern van je wezen?
  • Wat heb jij van daaruit de wereld en jouw omgeving te bieden?
  • Wat blokkeert voorgaande, hoe en waar is deze blokkade ontstaan?

Die blokkades gaan we stuk voor stuk, stap per stap healen (genezen en loslaten). In een tempo wat bij je past zonder het resultaat / het doel dat we willen bereiken uit het oog te verliezen. Hoe kan ik jou hierin begeleiden? Dit wordt toegelicht bij de vijf pijlers. Misschien is hetgeen je daar leest allemaal wat chinees voor jou. Geen nood, uiteindelijk kan je het pas begrijpen eens je het meemaakt, eens je één en ander gaat zien en ervaren. In de afgelopen 20-30 jaar zijn er geen vijf maar enkele honderden methodieken tot ontwikkeling gekomen (en vanzelfsprekend: de ene al effectiever dan de andere). De methodieken die ik hanteer zijn deze waarmee ik het beste aan de slag kan om tot een zinvol resultaat te komen.

Concreet: een sessie duurt één tot anderhalf uur en kan maandelijks plaatsvinden. Je krijgt in tussentijd de ruimte de sessie te verwerken en een nieuwe vraag vorm te geven. Elke sessie kan een flinke stap voorwaarts betekenen in het proces van de hulpvrager.

Maar daarmee is jouw vraag nog steeds niet beantwoord: kan zo’n traject iets voor jou betekenen?

Lees verder

Reacties zijn gesloten.