Wie is Joachim

Wie is Joachim

Mijn levensreis

Ik ben Joachim Van Haver, geboren op 30 augustus 1975 te Sint-Amandsberg (Gent).

Die dag was de start van een lange reis langsheen de zeven wereldcontinenten. Al reizend heb ik er heel wat beleefd en geleerd. Met vallen en opstaan, diepe dalen en hoge vlakten. Voor heel wat hindernissen moest ik een oplossing bedenken om verder te kunnen. Evengoed heb ik stukjes weg betreden waar ik al fietsend voorbijraasde met de wind in de rug. Telkens wanneer ik de overgang maakte naar een nieuw continent, moest ik eventjes een stukje niemandsland over. Een plek om afscheid te nemen van het voorgaande continent door heel veel los te laten en toch een stukje rijkdom mee te nemen op reis. Eveneens een plek om even te gluren en me voor te bereiden voor een nieuw avontuur.

Deze reis gaf me een heel breed spectrum aan inzichten, ervaringen, vaardigheden, wetenswaardigheden, bewustwordingen, wijsheden, nieuwsgierigheden, en noem maar op. De biografie van deze grote reis staat nergens op papier, de opgebouwde rijkdom reist verder met me mee. Toch volgt hier één en ander over enkele van m’n verblijfsplaatsen.

In het eerste leerjaar werd ik geprikkeld door de jeugdbeweging, ik ben er actief geweest tot in de leiding. Ik ben er ook vrijwillig redactieraadslid geweest van het nationaal leidersblad (Over & Weer), en nam er deel aan heel wat vormings-initiatieven. Ik volgde ook andere cursussen van diverse pluimage, denk aan de cursussen theater-regie, improvisatie en beeldmontage. Mijn liefde voor muziek bracht me naar een jeugdmuziek-atelier waarmee ik mijn tienerjaren heb afgerond. In mijn twintiger jaren ben ik een hele grote filmliefhebber geweest. Wie zoekt die vindt, want dichtbij en veraf, verspreid over de hele wereld, zijn er enkele pareltjes van films gemaakt. In die periode heb ik me ook de technieken van het filmscenario-schrijven eigen gemaakt.

Ik heb mijn school beëindigd met een diploma in de bijzondere jeugdzorg (opvoeder). Slechts heel kort heb ik gewerkt als opvoeder, al snel heb ik me omgeschoold tot bediende in de boekhouding. Vele jaren werkte ik voor een beleidsorganisatie waar ik instond voor de financiën, personeelsadministratie en IT, een wereld die ik nu achterwege heb kunnen laten.

Rond m’n dertigste levensjaar wandelde ik een nieuw continent binnen, en ben ik een andere vorm van cursussen gaan volgen. Het begon bij cursussen rond hooggevoeligheid, meditatie, deelnemen aan opstellingsdagen, etc. Er ontstond een nieuwe manier van kijken naar de obstakels die wel eens een streep trokken door m’n dromen en idealen. Met enige ondersteuning heb ik zinvolle verandering kunnen waarmaken. Stilaan kwam ik opnieuw in verbinding met mijn ware levensdoel, wat heeft geleid tot Jatigo.

Hand in hand met dit proces heb ik toch wel wat research-werk gedaan om op die wijze nog maar eens de wereld rond te reizen: noord- en zuid-amerikaans Sjamanisme, de Tao, Boeddhisme en de tantra, de kabbala, het universele soefisme, het esoterisch Christendom en niet in het minst het Afrikaanse Ubuntu. Deze oude wijsheden geven ons elk iets bijzonder waardevols, waarvan ik toch wel een aantal elementen heb kunnen integreren in Jatigo. Ik kwam ook in aanraking met de soms niet zo onbelangrijke schaduwkant van deze oude tradities, waarna ik weet vast te stellen dat ze in een nieuwe tijd elkaar zeer mooi in evenwicht zullen weten te brengen.

 


Opleiding en vorming

Een reeks opleidingen welke elke keer een vertrekpunt werden om er als visionair en als autodidact mee aan de slag te gaan. Om te groeien tot een aanpak vanuit vijf pijlers of om er een waardevol inzicht aan toe te voegen.

Voel je nooit te jong een visionair te mogen zijn

Joachim Van Haver

Primaire vorming

 • Systemisch werk – familieopstellingen, 2008, Centrum Open Mind
 • Interactive Guided Imagery (IGI), 2008, Centrum Open Mind
 • Ericksoniaanse hypnose, 2009, Ravisie (NL)
 • NEI coach, 2009-10, Opleidingsinstituut voor Integrale Coaching van J. Vleugel (NL)
 • Usui Reiki Ryõhõ Shoden (I), Okuden (II) en Shinpiden (III), 2015-16, Reiki Waters (NL)
 • Holistic pulsing, 2021-22, Oost-West Centrum

Enkele voorbereidende en aanvullende vormingsinitiatieven

 • EE (Emotioneel Evenwicht), 2007, UniverCity 4 Life
 • NLP in vogelvlucht (initiatie), 2007, De school voor NLP
 • Biotensor, 2009, De Zonnevlecht (NL)
 • Reiki I & II, 2010, Opleidingsinstituut voor Integrale Coaching van J. Vleugel (NL)
 • Werken met edelstenen, 2013, Spiritual Garden (NL)
 • Prana healing, 2014, Inner4Innovation
 • Basiscursus Cranio-Sacraal relaxatie, 2015, Ignomarus
 • Chinese polsdiagnose, 2018, OHM academy (NL)
 • Ayurvedische polsdiagnose, 2018, Divine-Ayurveda (NL)
 • Handreflexologie (basis), 2022, Oost-West Centrum

Reacties zijn gesloten.