Jatigo

Jatigo

zeemeeuw in de luchtJatigo wil een ondersteuning bieden in de groei en ontwikkeling naar een nieuwe tijd. Nieuwe vormen van economie, onderwijs, ecologie, gezondheid en samenleving krijgen stap voor stap een kans, doordat meer en meer mensen tot (spiritueel) bewustzijn en inzicht komen. Emotionele pijn, waar ze ook vandaan mag komen, betekent een enorme ballast waardoor de vraag groeit om ook hier verandering te realiseren. Enkel wanneer we erin slagen deze emotionele, systemische en spirituele (energetische) ballast te healen en een plek te geven, kunnen wij terug in verbinding komen met ons levensdoel en ons ware zelf.

Jatigo wil individuen begeleiden om hen in de mogelijkheid te brengen de leiding te nemen over zichzelf, waardoor zij op hun beurt kunnen bijdragen aan een nieuwe samenleving die via vele kleine initiatieven zijn intrede aan het doen is. Hoe meer mensen hierin slagen, hoe meer ruimte voor een nieuwe wereld vol van werkelijke liefde, warmte en geluk.

 


Waarvoor staat “Jatigo”?

Het woord Jatigo is opgebouwd uit twee delen: jat + igo. Jat komt van jatoba, igo komt van indigo.

Jatoba-boomJatoba.is de naam van een boom. Een boom die we terugvinden in de Amazone. Een levensboom met stevige wortels verbonden met de aarde want het is met onze voeten stevig op de grond dat we het uiteindelijk zullen moeten waarmaken. Eén van de betekenissen waar deze krachtige boom voor staat is bewustwording. Bewustwording is een heel belangrijk ingrediënt in het werk van Jatigo. De Jatoba is een stevige boom die, zoals ik op foto’s waarneem, in het woud boven de andere bomen uitsteekt en alleenstaand een hele brede kruin krijgt. De bladeren groeiend steeds per twee en de boom heeft witte bloemen (waarvan ik nog geen foto heb teruggevonden). Jatoba is de Braziliaanse benaming, een term die goed uitkomt voor Jatigo. Een andere benaming is rode locus en een voor mij heel belangrijke benaming is de Peruaanse benaming in de taal Quechua: Azucar Huayo.

 

Indigo  Naast de term indigokinderen is indigo de (chakra)kleur van het derde oog. Het alles, de kosmos, het spirituele, geeft ons een gigantische bron aan informatie en mogelijkheden om de nieuwe tijd vorm te geven. Indigo staat voor de verbinding met de kosmos via onze intuitie. In de rubriek nieuwetijdskinderen staat één en ander beschreven over indigokinderen. Ook ik, Joachim, ben zo’n indigokind. Vanuit deze krachtbrond kan ik Jatigo vorm geven. Hierdoor heeft de kleur indigo een plek gekregen in de naam Jatigo. Binnen de benaming Jatigo geef ik het indigo ook de betekenis van beweging, alsof het indigo ons gebracht wordt met de wind (die door de Jatoba-boom heen waait en het logo gaat vormen) of met het stromende en zuivere water.

Reacties zijn gesloten.